Kulturnat i Climate Planet

Færøerne i Climate Planet på Rådhuspladsen på Kulturnatten

Den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir, færøske film og videooplevelser, live interviews samt grøn energi og klimaudfordringer i Nordatlanten er på programmet i Climate Planet på Kulturnatten – eftermiddag og aften

På Kulturnattens dag fokuserer Climate Planet på Færøerne og klimaudfordringer i Nordatlanten, hvor Færøerne er en grøn case i det udfordrende nordatlantiske ocean – geografisk afskåret fra det europæiske kontinent. Klimaudfordringer, grøn energi, lakseopdræt, fiskeri, turisme og moderne færøsk madkultur blødes op med en koncert med den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir kl. 22.00 samt færøske film og videooplevesler, der er på programmet i Climate Planet hele dagen og på Kulturnatten.

DR-værterne Jesper Theilgaard og Jacob Illeborg styrer en del af forløbet i Climate Planet med videooplevelser og live interviews. Dagen starter med seminar for inviterede hele formiddagen, og derefter er der fri entré i Climate Planet resten af eftermiddagen fra kl. 14.00 og på Kulturnatten – med kulturpas fra kl. 18.00 – hvor offentligheden og Kulturnattens gæster på Rådhuspladsen kan få en nordatlantisk oplevelse i hjertet af København. Se nedenstående program.

Program – åbent hus i Climate Planet

Kl. 14.00 Climate Planet filmen – en film om klimahistorien fra Big Bang og ind i fremtiden af klimaekspert og meteorolog Jesper Theilgaard.

Kl. 15.00 Kort foredrag med Jesper Theilgaard om produktionen af filmen om klimahistorien fra Big Bang og ind i fremtiden. Filmen vises efterfølgende.

Kl. 16.00 Nordatlantiske klimaudfordringer med Færøerne som grøn case – opvarmning, smeltende is og ændringer i oceanografien – med klimaekspert og meteorolog Jesper Theilgaard.

Kl. 18.00 Kulturnatten starter i Climate Planet med den færøske prisvindende film Vintermorgen af instruktør Sakaris Stórá. En coming of age film om to unge piger, hvis venskab står overfor et afgørende vendepunkt. En poetisk film om kærlighed og stigmatisering i et lille bygdesamfund på Færøerne.

Kl. 19.00 Jesper Theilgaard, klimaekspert og meteorolog på DR, sætter scenen med klima-udfordringerne i Nordatlanten. Videooplevelser og satelitdata vises på NASA-kuglen i Climate Planet samt på de fire storskærme i salen, hvor fokus er på Færøerne som en grøn case i det nordatlantiske ocean.

Kl. 20.00 DR’s Kontant-vært Jacob Illeborg fortæller historien om det grønne Færøerne – med videofortællinger og live interviews med gæster i Climate Planet. Færøernes mål er, at alt elforbrug på land skal komme fra vedvarende energikilder i 2030. Hvad betyder denne ambitiøse beslutning for det færøske samfund – fiskeriet, lakseopdrætten, turismen, den moderne færøske madkultur osv. – Jacob Illeborg finder svarene i Climate Planet.

Blandt gæsterne i Climate Planet er den færøske miljø- og energiminister Sirið Stenberg, Turið Horn formand for miljøudvalget i Torshavns Kommune, Hákun Djurhuus CEO hos Elselskabet SEV, Árni Olsen marketingchef hos Atlantic Airways og den færøske TV-kok Gutti Winther.

Kl. 20.50 Opsummerende keynote med Jørgen S. Christensen, teknologidirektør i Dansk Energi, samt opfølgende spørgsmål fra klimaekspert Jesper Theilgaard.

Kl. 21.10 Den færøske kortfilm “Skyld” er en gyser af filminstruktør Heiðrikkur á Heygum. Et psykologisk drama om en ung kvindes skyldfølelse.

Kl. 22.00 Koncert med den færøske sangerinde Eivør Pálsdóttir.

Kl. 22.45 Den færøske film “Tønden” af Jónfinn Stenberg og Jóannes Lamhauge er en efter nutidens målestok tragikomisk film, der bygger på en sand historie fra fortidens Færøerne.

Kl. 24.00 Kulturnat slut i Climate Planet.