Hurricanesæsonen ventes at blive lidt svagere i Atlanterhavet i år

Hurricane Felix

Sidste år blev flere caribiske øer smadret af meget stærke orkaner – Irma og Maria. Nogle af øerne er endnu ikke genopbygget, så de er slet ikke forberedt på en ny sæson. Vi har set to prognoser for sæsonen.

Colorado University udstedte deres prognose for to måneder siden og sagde, at de forventer 14 navngivne storme, hvoraf 6 skulle blive orkaner, og 3 af dem bliver store orkaner. Disse tal er over gennemsnittet, men lidt mindre end sidste år 2017. Det store spørgsmål vil være, hvor mange vil ramme caribiske øer og det amerikanske kontinent. Mindst en større orkan forventes at ramme land.

I sidste uge lavede Michael Mann ved Penn State University sin prognose. Han forventer mellem 7 og 13 navngivne storms – noget mindre end Colorado University. Men Mann gav ingen kommentar om store storme eller hvor mange, der kan ramme land.

Der er to grunde til forskellene i prognoserne. Først og fremmest er havtemperaturen meget vigtig. Det skal være over 26,5 grader C for orkanen at udvikle, og jo højere havtemperaturen er, desto mere energi bliver der til  orkanen. For det andet er spørgsmålet, om en ny el Nino vil udvikle sig. Hvis dette sker, vil antallet af orkaner falde på grund af højere vind i atmosfæren højere oppe i passatvindsbæltet.

I øjeblikket er havtemperaturen i passaten lidt lavere end sidste år, men det kan ændre sig i den kommende måned. Sæsonen begynder 1. juni.

Læs mere om balancen i vores vejrsystemer her.

2 tanker om “Hurricanesæsonen ventes at blive lidt svagere i Atlanterhavet i år

  1. Jeg savner datoer på jeres nyheder generelt. “for to måneder siden”, “I sidste uge” og “I næste måned” kalder lidt på et referencetidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.