Fridays for Future! – I dag gik folkeskoleeleverne til strejke for Klimaet

Eleverne fra folkeskolen strejker i dag for klimaet. Fridays for Future har i alt arrangeret strejker rundt om i Norden for i alt 43 byer. I Danmark var der strejker i 13 byer rundt om i landet. Billederne her er fra strejken i København.

Fridays For Future er udsprunget af Greta Turnbergs beslutning om at strejke for klimaet op til det Svenske valg. Nu kører strejkerne videre over hele verden under den samlet betegnelse Firdays For Future. Det primære formål, er, at politikerne skal tænke klima ind i alt deres politik og der skal arbejdes for en grønnere fremtid. Du kan lærer mere om Firdays For Future i Danmark, ved at besøge deres hjemmeside eller følge med på Instagram under #klimaselfie.

Fridays For Future har lavet en underskriftsindsamling for børn under 18 år, der ikke kan stemme. Underskriftsindsamlingen er blevet til, som et alternativt til underskriftindsamlingen, om borgerforslaget til en ny klimalov: Dansk Klimalov nu

Hvis du er under 18 år kan du stadig give din mening til kende

Det er Den Grønne Studenterbevægelse og Klimastrejke – Fridays for Future Denmark, samt Folkekirkens Nødhjælps Ungdom der er gået sammen om initiativet.  Formålet er at give ungdommen en stemme, da det er dem der arver klimakrisen og de udfordringer den bringer. Underskrifterne vil blive overrakt Statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med underskrifterne fra borgerforslaget: Dansk Klimalov nu. Læs mere her.

Nåede du ikke med til dagens strejke, så fortvivl ikke. Du kan strejke hver torsdag kl. 8:30 sammen med den Grønne Studenterbevægelse, Bedsteforældrenes Klimaaktion og andre klima-interesseret borgere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg er skrevet af Anna Benda, medarbejder på Klimaformidling.dk. Dato 01-02-2019.

7 tanker om “Fridays for Future! – I dag gik folkeskoleeleverne til strejke for Klimaet

 1. Klima- Greta. (Greta Thunberg). Det kalder de hende i Sverige. Hun er i øjeblikket på alle verdens medieplatforme. En lidt speciel pige med Aspergers Syndrom – en slags autisme – som nu efter flere depressioner har fundet sit kors. I en dybfølt fortvivlelse over den globale klimaudvikling og politikernes manglende evne til oprigtighed overfor deres befolkninger.
  Hun er 16 år og ligner en Pippi, slet ikke en gennemsnits 16 årig ung pige med for megen øjenskygge og moderigtigt tøj. Mere et barn.
  Hun har startet et klima-korstog, som nu breder sig mange steder. Fredag er blevet klima protestdag, ikke længere en kedelig skoledag.
  I den forbindelse, faldet det mig ind: Børnekorstoget.
  I 1212 – efter en række mislykkede forsøg på at genvinde Konstantinopel:
  “var de første 4 korstog overståede, men det stoppede ikke den 12-årige Stefan fra Cloyes i Frankrig. Han samlede omkring 30.000 mennesker, hovedsagligt børn, og drog mod Marseilles. Stefan havde fået en åbenbaring om at havet ville dele sig på ægte Moses-vis, og de ville kunne fortsætte mod Det Hellige Land. Da de nåede frem, forblev vandet mod forventning samlet, men lokale købmænd tilbød børnene at sejle dem over havet. Mange af dem takkede ja til tilbuddet, men i stedet for at ende i Det Hellige Land, sejlede købmændene dem til Nordafrika, og solgte dem som slaver”
  Så galt går det forhåbentlig ikke for Greta Thunberg og hendes tilhængere, dog er der ingen tvivl om, at de sædvanlige “sjakaler” kredser om bevægelsen i forsøg på, at slå plat på situationen.

  1. Svenska Dagbladet – Sveriges kvalitetssajt för nyheter:
   Hans bolag använde Greta Thunberg som dragplåster – drog in 10 miljoner
   SvD granskar | Entreprenören Ingmar Rentzhog, som säger sig ha upptäckt Greta Thunberg, använde det svenska klimatfenomenets namn i en nyemission som dragit in nära 10 miljoner i investeringar.

   – Detta är ingenting som vi har haft kännedom om, säger pappa Svante Thunberg till SvD.
   https://www.svd.se/hans-bolag-anvande-greta-thunberg-som-dragplaster–drog-in-10-miljoner

  1. Det der sker lige nu – med børn og voksne rundt omkring på torve og pladser – minder mig om en religiøs vækkelsesbevægelse !

 2. For den der kan læse tysk, er der her et meget interessant interview med Greta Thunberg i Der Spiegel.
  Hun siger bla: ” Dog er dette (klimakampen) ikke et sort-hvidt tema. Enten vedbliver vores menneskelige civilisation at bestå – eller den gør det ikke. Der er ingen gråtoner, når det drejer sig om vores overlevelse. Vi må stoppe udledningen af drivhusgasser.” (min oversættelse)

  http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/greta-thunberg-die-16-jaehrige-klima-aktivistin-im-interview-a-1251288.html

 3. Synes selv at det er et godt intiativ, at vi faktisk gør noget istedet for at se passivt på. Men det med at det primært er folkeskolebørn, gør at det mere ligner en undskyldning for at slippe for skole, ikke for at kæmpe for en bedre fælles fremtid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.