Climate planet

Climate Planet er en dokumentar om Jorden og klimaet. Den blev lavet i 2017 som en event, da Aarhus var europæisk kulturhovedstad. Filmen blev vist på en NASA-globus med en diameter på 4 meter. Publikum sad rundt om kloden og så filmen, der blev vist her.

Selvom det var meget spektakulært og også blev vist på COP22 i Bonn, var det ikke muligt at opretholde den dyre og meget store opsætning. Derfor besluttede Climate Planet Foundation at ændre filmen til en mere lettilgængelig film på YouTube. Det kan findes her – både som en hel dokumentar og i 16 forskellige kapitler. Denne nye opdaterede film frigives senere i oktober 2020.

Jeg skrev filmen for at fortælle klimahistorien på almindeligt sprog for at alle kan forstå, hvordan vi er nået hertil med et klima, der ændrer sig med større og større hastighed. Situationen er kritisk, som forskere har beskrevet i adskillige rapporter og artikler. For hvis vi bare læner os tilbage og ikke gør noget, vil situationen for vores børn og børnebørn være problematisk. Men vi kan gøre meget for at hjælpe klimaet.